utorak, 10. studenoga 2015.

Apple Inc.

Apple Inc. je američka tvrtka. Tvrtku je zasnovao Steve Jobs. Njegovi su- osnivači su Steve Wozniak i Ronald Wayne. Sjedište se nalazi u Sicilijskoj dolini u gradu Cupertino, Kalifornija.  Tvrtka je pomagala u računalnoj revoluciji u kasnijim 70- im godinama 20. stoljeća.


Tvrtka je poznata po IOS sustavima, iPhone smartphone- ima, Mac računalima i iPod MP3 uređajima. Prvi uređaj u Apple tvrtki je bio Apple I. Steve Jobs ga je osmislio i tako postao poznat. Zatim se Steveu pridružio Steve Wozniak i tako su nastala "dva Stevea" koji su osmislili Apple II. Za stvaranje Apple II. Steve Wozniak nije imao dovoljno novca za njegovu proizvodnju pa im se pridružio "Mike" Markkula, koji je financirao proizvodnju. Nakon toga je slijedio Apple III. koji je bio totalna propast za tvrtku jer nije imao rashlađivač. Nakon toga slijedila je Apple Lisa koja je spasila tvrtku od potpunog bankrota.

Nakon toga slijede računala Macintosh, iMac... 


ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Što bih htijela postati u životu?

Što bih htijela postati u životu? Mnogo ljudi me to pitalo. No svaki put imam isti odgovor: glumica.
Htijela sam se baviti glumom od malih nogu. Nisam najbolja što se toga tiče, no nisam ni najgora. Htijela bih postati glumica jer jednostavno obožavam se baviti glumom. 

Uzor i razlog moje želje da postanem glumica je, naravno, moja najdraža glumica: Ashley Tisdale. Prvi put kada sam vidjela njezinu ulogu Sharpay Faboulus u High School Musical jednostavno sam se zaljubila u njezinu glumu. Iako je Sharpay bila malo umišljena uvijek sam htijela imati njezinu ulogu. Gledala sam film non stop i učila njezinu ulogu napamet. Pogledala sam svaki film od Ashley Tisdale, i u svakom je glumila

super ulogu, no ipak mi je najdraža njezina uloga bila Sharpay Faboulus. 

Moj hobiji

Moji hobiji su: rolanje i vožnja biciklom. Rolanjem se bavim bilo kada kad imam slobodnog vremena. Kada je zima onda se znam ići i klizati. Bavim se rolanjem od kada sam mala. Prvo sam naučila klizati pa sam se onda naučila i rolati. Rolanje jednostavno obožavam, a još je bolje kada se mogu rolati sa svojim prijateljima.


Vožnjom bicikla se bavim oduvijek. Po ljeti se puno vozim jer su ljetni praznici ali se znam voziti i u jesen i proljeće, no ipak najviše po ljeti. Naučila sam voziti bicikl s četiri godine i od tada ne prestajem. Vozim se svugdije, po cesti, šumi... Bavim se time jer me to opušta.

srijeda, 4. studenoga 2015.

Kevin Mitnick

Kevin Mitnick, poznatiji kao "Condor", je američki stručnjak za računalnu sigurnost, bivši hacker i cracker. On je jedan od najpoznatijih hackera na svijetu. Smatra se jednim od najsposobnijih hackera današnjice jer je probio mnoge američke informatičke operativne sustave. Postao je poznat kod hackera po tome što je izmislio IP Spoofing i socijalni injžinjering primjenjen u informatici. Nakon otkrića računala otkrio je modem. Početkom devedesetih godina počinje ilegalno "upadati" u operativne sustave sve većih i važnijih američkih tvrkti. To je postigao koristeći brojne sigurnosne propuste koje informatički sustavi sadrže. FBI stimuliran od strane američke vlade te pritiskom Big Companies(velikih američkih tvrtki), započinje istraživanje o "Condoru" nakon što Mitnick saznaje da je jedan od najtraženijih informatičkih kriminalaca špijunira telefonske razgovore FBI-a te
tako izbjegava uhićenje. Pomoću IP Spoofing- a je izvršio napad na određeni informatički sustav.Tom tehnikom napada mreže računala Tsutomua Shimomure - velikog eksperta informatičke sigurnosti sa sjedištem u San DieguShimoura prihvaća izazov te surađuje s FBI-em u hvatanju "Condora". Uhićen je nakon 168 dana. Danas je direktor tvrtke koja se bavi informatičkom sigurnošću- Mitnick Security Consulting LCC.